OUR PROJECTS

move

NORFOLK FARM / WOKING

We were appointed by the client to take on the Contract Administration and Project Management role during the conversion and extension of their existing detached house. The inside of the existing house was completed stripped back to brick and an existing ‘lean-to’ garage demolished to make way for a modern two storey side extension. This gave the client a new larger master bedroom, ensuite and walk in wardrobe with a library and dining room on the ground floor. The rear of the house was opened up at ground floor and a single storey rear extension with crown roof added. This gave the clients a large open plan kitchen and entertaining space with fantastic views of the garden. The front elevation was completely re-modelled with cedar cladding, white render and grey aluminium windows to achieve a contemporary design completely transforming the house.
X
move

CHESTNUT GROVE / WOKING

Designed and Project Managed by Minniedale Projects. Our in-house Architect put the scheme through planning and drew up the building regulations drawings. The build was then passed onto our Project Manager to tender. The client’s brief was to have a large garage and workshop for his Lotus as well as the family bikes. He had always wanted a ‘show’ garage with lots of natural light. The scheme incorporated two large roof lights and a wild flower Sedum roof. This gave the garage a unique look on the street. We designed the garage to match with the existing house continuing the render and colour matching the garage door to their existing front door. This helped from a planning perspective as well as making the whole build feel integrated.
‘’We appointed Minniedale Projects for the design, build and project management of our double garage and could not be happier with the results’’ Craig Palmer

X
move

BARING ROAD / BEACONSFIELD

We were appointed by the client to take on the Contract Administration and Project Management role during the build. We wrote a detailed Schedule of Works and tendered to our approved contractors for competitive tendering. The project involved a contemporary two storey rear extension with pitched roof and refurbishment of the existing 3 bedroom detached property. This gave the client a new master bedroom and en-suite with a stunning vaulted ceiling. And on the ground floor a new open plan kitchen and family room with lovely views onto the garden through the 4m wide, 2.7m tall sliding doors. The through colour external render provided a nice link with the old traditional pebble dash on the main house.
The client had a strict budget and we were able to provide cost savings ideas without being detrimental to the overall build. The breakdown and level of detail in our Schedule of Works enabled us to see where costs could easily be cut or specification changed.

X
move

COPPERFIELDS / BEACONSFIELD

A blend of modern and traditional styling this single storey rear extension was built using salvaged bricks to match the original house. The aim of the build was to provide a larger entertaining space and better views into the garden while keeping the character of the main house. We maximised the light into the extension with two sets of 4m wide x 2.4m tall slim line aluminium sliding doors finished in anthracite grey.
£0
X
move

AYLESBURY / BUCKINGHAMSHIRE

Our project in Aylesbury involved the complete refurbishment and reconfiguration of a 5 bedroom detached property which underwent major structural changes to the ground floor. During the build the client wanted to know more about renewable energy sources to save on their heating and hot water running costs. We consulted with a renewable energy company and they supplied and installed a ground source heat pump in the client’s paddock. We were instructed to arrange the trench excavation for the ground strings and then oversee the entire install & commissioning to the main house in conjunction with the build.
£0
X
move

WOKING / SURREY

Minniedale Projects were involved in this project from the very start. We produced all the planning and Building Regulation drawings and then wrote a detailed schedule of work pricing document for tender. The scheme involved a contemporary ‘square box’ side extension with a through colour white render and a large set of bi-fold doors at the rear to improve the views of their garden. The Weber monocouche white chalk external render is modern and easy maintenance and a nice contrast to the black aluminium doors and windows.
£0
X